Нощното уриниране е неприятно, защото пречи на пълноценния сън. Когато ни

...
Нощното уриниране е неприятно, защото пречи на пълноценния сън. Когато ни
Коментари Харесай

Често нощно уриниране - една напълно неочаквана причината за него

Нощното уриниране е неприятно, тъй като пречи на пълноценния сън. Когато ни се постанова да ставаме през нощта, с цел да вървим до тоалетната, прекъсваме етапа на бездънен сън, а от време на време изпитваме усложнения да заспим още веднъж. И до момента в който в някои случаи може да е симптом на здравословен проблем - като да вземем за пример уголемена простата при мъжете, в други се оказва по-скоро разследване от ежедневните ни привички.
 Нормално ли е да не вървим всеки ден до тоалетната, с цел да облекчим червата си
Нормално ли е да не вървим всеки ден до тоалетната, с цел да облекчим червата си

Какво споделят експертите

В ново учени от китайския Wenzhou Medical University проучват данни за над 13 хиляди души на възраст на 20 години. И откриват, че има директна връзка сред часовете, прекарани пред телевизора или различен екран, с честотата на нощното уриниране.

Тези, които прекарват пет и повече часа в гледане, е с цели 48% по-вероятно да стават до тоалетната по няколко пъти на нощ спрямо тези, които гледат единствено час или по-малко. Това положение се назовава научно ноктурия и се дефинира като желанието с цел да е по-силно от това за сън. И тук приказваме за ставане повече от един път на нощ, което се приема в границите на естественото.
 Снимка 654537

Според учените, тази взаимовръзка може да се дължи на обстоятелството, че хората, които гледат повече телевизия, имат и по-висок късмет за развитие на диабет вид две - положение, което се свързва и с постоянно уриниране. Освен това постоянно до момента в който гледаме телевизия одобряваме повече течности, които по-късно би трябвало да изхвърлим от организма, въпреки и това да става в неуместно време.
 Защо мъжете прекарват толкоз време в тоалетната
Защо мъжете прекарват толкоз време в тоалетната

Обяснението е просто

Освен да понижим времето пред екраните денем, препоръките за справяне с честото нощно уриниране включват и понижаване на приема на кофеин, алкохол и газирани питиета, избягването на приема на огромни количества течности вечер, както и понижаване на потреблението на протеини за вечеря, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР